Vekas bok!

Martine anbefaler boka «Hvorfor ser du aldri babyduer? 80 vitenskapelige svar på livets små og store spørsmål».

Vekas bok!

Mobil funne i biblioteket!

Har DU eller ditt BARN mista ein mobil?
Den er på biblioteket. Ta kontakt med oss dersom du trur den er din.

Les meir »

Mange unge ser skadeleg innhald på nett – kva gjer vi?

Ein av fire norske ungdommar mellom 13-18 år har sett skadeleg eller valdeleg innhald på nett det siste året. Kva kan vi vaksne gjere for å hjelpe dei unge til å bli trygge og kritiske mediebrukarar? – Vis interesse, er det sterkaste rådet.

Les meir »
Mange unge ser skadeleg innhald på nett – kva gjer vi?

Vekas bok

Trine Helene anbefaler «Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår» av Haruki Murakami.

Vekas bok

Tryllestavverkstad på biblioteket!

Er det for langt til butikken til Olivander? Vil du helst velje di eigen tryllestav? Er du på flukt frå "han-viss-namn-ikkje-må-nemnast" og treng noko å verne deg med?

Kom til biblioteket og lag din eigen tryllestav saman med oss.

Les meir »

Fire skuler i Bjørnafjorden er med på eit spennande prosjekt!

Gratulerer til Halhjem, Eikelandsosen, Kuventræ og Lysekloster skule som får vere med i forsøksordninga til Kulturrådet dei neste 3 åra!
Vi er sikre på at forsøket vil fremje leselyst og lesedugleik på skulene!

Les meir »
Fire skuler i Bjørnafjorden er med på eit spennande prosjekt!

Biblioteket får nytt namn!

Os folkebibliotek vil frå 1.1.2020 endre namn til Bjørnafjorden bibliotek Hovudbiblioteket og vil framleis ligge på Os. Fusa folkebibliotek vil vere ein avdeling med namnet Bjørnafjorden bibliotek Eikelandsosen!

Vi gleder oss til å bli ein del av Bjørnafjorden kommune!

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Interessert i å granske slekt eller lokalhistorie? Sverre Halleraker har forska i, og skrive om, lokalhistorie over fleire år. Her får du tipsa til kjelder han brukar og korleis han går fram, for å jakte på innsikt i levekåra og enkeltskjebnane bak tala og skriftene.

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka